Φωτογραφίες :: Προϊόντα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ
1.- Η κατασκοπεία με ηλεκτρονικά συστήματα (ακουστική ή οπτική ή οπτικοαουστική κατασκοπεία), θεωρείται, ως συλλογή πληροφοριών, υψηλής αξιοπιστίας ανάλογα με το παρακολουθούμενο στέλεχος (κυβερνητικό, υπηρεσιακό κλπ).
2.- Η ηλεκτρονική κατασκοπεία πραγματοποιείται:
Α) Με διείσδυση πράκτορα σε αφύλακτους κτηριακούς χώρους (κυβερνητικά κτήρια, υπηρεσίες, πρεσβείες κλπ)
Β) Σε φυλασσόμενους όμως χώρους (φυσική φρούρηση, ηλεκτρονική φρούρηση, μικτή φρούρηση), χρησιμοποιείται εξαγορά υπαλλήλου από τον πράκτορα, ή εκπαίδευση υπαλλήλου για την τοποθέτηση του κατασκοπευτικού ηλεκτρονικού συστήματος.
Γ) Σε περίπτωση τηλεφωνικού κέντρου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξαγορασμένος από τον πράκτορα υπάλληλος της εταιρείας τοποθέτησης ή του service του τηλεφωνικού κέντρου.
3.- Πάντοτε είμαστε υποψιασμένοι, εφ΄ όσον χειριζόμαστε σοβαρές κρατικές ή μη πληροφορίες, ότι πιθανόν πράκτορας ή πράκτορες μυστικών υπηρεσιών, χρησιμοποιώντας μία από τις παραπάνω αναφερόμενες μεθοδεύσεις (υπάρχουν πιθανόν και άλλες), να επιδιώξουν ή να προσπαθήσουν την παγίδευσή μας.
Για τον λόγω αυτό ποτέ δεν συζητάμε σημαντικές πληροφορίες σε ύποπτους για παρακολούθηση χώρους, ούτε από το τηλέφωνο (σταθερό ή κινητό), ούτε μέσω internet.
4.- Κατά τακτά χρονικά διαστήματα «σκανάρουμε» τους χώρους για την ύπαρξη ηλεκτρονικών συστημάτων παρακολούθησης.
5.- Μετά από «σκανάρισμα» ενός συγκεκριμένου χώρου, π.χ. ενός δωματίου, για την ύπαρξη ηλεκτρονικών συστημάτων παρακολούθησης, το μετατρέπουμε σε «κλωβό» με την τοποθέτηση στους τοίχους, στα ταβάνια και στα παράθυρα χάλκινων προπετασμάτων ή κουρτινών. Ο «κλωβός» έχει την ιδιότητα να μην επιτρέπει την είσοδο ή έξοδο ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, χαμηλόσυχνων ή υψίσυχνων.
6.- Η τηλεφωνική επικοινωνία (σταθερή και κινητή) πρέπει να γίνεται με συστήματα scramblers με αλγόριθμο τουλάχιστον 256 Kbytes. Τα ίδια scramblers χρησιμοποιούνται για την επικοινωνία και με το internet.
Αυτού του είδους τα scramblers είναι δύσκολο να «σπάσουν» και αν συμβεί, γίνεται με μεγάλη χρονική καθυστέρηση, που η μεταδιδόμενη πληροφορία είναι πλέον άχρηστη.
7.- Οι υπεύθυνες συζητήσεις και η προφορική μεταβίβαση πληροφοριών σε δημόσιους χώρους είναι επικίνδυνες, διότι και αυτές μπορούν να αποτυπωθούν ακουστικά με ειδικά συστήματα.
8.- Και τα κινητά τηλέφωνα μπορούν να παγιδευτούν, ως γνωστών, γι΄ αυτό δεν ομιλούμε όταν είναι σε λειτουργία αναμονής και χωρίς αφαίρεσης της μπαταρία τους.
Η διαχείριση θεμάτων υποκλοπής είναι σοβαρότατη αφού διακυβεύονται σοβαρά θέματα, κάθε δε περίπτωση θέλει μελέτη και σχεδιασμό αντιμετώπισης. Τα παραπάνω αναφερόμενα αν και στη σωστή κατεύθυνση, είναι γενικά και όχι εξειδικευμένα.


ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΣ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΡΑΤΙΚΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ & ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ (ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ) ΤΗΣ Ε.Ε.Τ.Τ
A.B.A. Electronics
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ  Β  ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΛΑΕΡΤΟΥ 24  Τ.Κ 116 33
ATHENS  GREECE   
ΤΗΛ: 2107664932 & 6944338080

Site: www.abatv.gr
www.spy1.gr
E-mail: aba@otenet.gr